דגי אקווריום מים מלוחים
Contents
דגי אקווריום מים מלוחים הם דגים צבעוניים וססגוניים ואין ספק שהם ייחודיים ויוצרים תחושה אחרת לגמרי מאשר דגי מים מתוקים (שאף הם דגים יפים). עם זאת, יש לקחת חשבון כי אקווריום מים מלוחים דורש תנאים רבים יותר מאקווריום מים מתוקים.
יותר ויותר אנשים רוצים להביא אליהם את האוקיינוס הביתה, לשבת על הספה ולהרגיש כאילו הם באמצע צלילה. ניתן לעשות זאת בעזרת אקווריום של מים מלוחים.
מן המרינה אל הריף
כאשר מעוניינים בגידול דגי אקווריום מים מלוחים יש להחליט מהו סוג האקווריום אותו אנו רוצים. על מנת להכנס לנושא גידול דגי אקווריום מים מלוחים בהדרגה אנו מציעים להתחיל מן הקל אל הכבד, כלומר להתחיל באקווריום מרינה ורק מאוחר יותר לעבור אל "האקווריום למתקדמים"- אקווריום ריף.
אקווריום מרינה מיועד לדגים בלבד. אקווריום ריף מיועד לאכלס בתוכו גם יצורים אחרים מלבד דגים כמו אלמוגים ומגוון חסרי חוליות החיים בים. אקווריום ריף נראה אמנם אותנטי יותר, באמת כאילו הובאה דגימה מהאוקיינוס אליכם הביתה, אך התנאים עליהם תידרשו לשמור הם נוקשים וקפדנים יותר. גם אקווריום מרינה דורש תנאים קפדנים יותר מאקווריום מים מתוקים אך פחות מאלה של אקווריום ריף.
איך לגשת לאקווריום מים מלוחים
כשאתם ניגשים לרכישת אקווריום מים מלוחים חשוב שתיצרו את התנאים הנוחים ביותר לגידול ולשמירה על ערכים קבועים של המים (חומציות, מליחות וכו') ולאוורור טוב שלהם שיאפשר לדגים לחיות בנחת. דגי מים מלוחים רגילים לאוורור טוב של המים, לזרמים תת ימים ולתנועת המים על ידי הגלים.
ישנם האמצעים ליצור זאת עבורם באופן מלאכותי במידה מסוימת. כאמור, התחילו כבר מהתחלה מתוך ידיעה שאקווריום מים מלוחים הוא סיפור קצת שונה מאקווריום מים מתוקים.
אם באקווריום מים מתוקים הייתם מתקדמים מאקווריום קטן יחסית וממשיכים לגדול יותר, כאן הדבר הפוך. התחילו דווקא באקווריום גדול, 300 ליטר ומעלה. כך גם חוסר דיוק בערכי המים יתפזר על פני כמות מים גדולה יותר וישפיע פחות על הדגים.
מה הציוד הנדרש?
באקווריום מים מלוחים משתמשים לרוב בסאמפ- אקווריום חיצוני קטן המכיל בתוכו את כל הצינורות הנדרשים לאוורור המים, לניקוי שלהם ועוד.
הסאמפ קל יותר לניקוי מפילטר רגיל שישנו באקווריום והוא יוצר מראה אסתטי יותר בכך שהצינורות מוסתרים. יש להצטייד במשאבה שתזרים אוויר למים באופן קבוע. הדבר יביא לחימצון טוב יותר של המים ואספקת חמצן סדירה וייצור זרמים ותנועה במים. אמצעי חשוב נוסף לניקוי הוא פורק חלבונים.
פורק החלבונים מנקה את המים מרעלים שמצטברים בו כמו אמוניה הנוצרת משתן הדגים. ישנם פורקי חלבונים שונים כמו מצע ביולוגי של בקטריות המבצעות את פירוק האמוניה. עבור דגי אקווריום מים מלוחים ערך חשוב נוסף הוא כמובן המלח. יש להשתמש במלח מיוחד שניתן לרכוש בחנויות.
באקווריום מרינה ממליחים מי ברז רגילים ואילו באקווריום ריף ממליחים מים שעברו אוסמוזה הפוכה (אחד ההבדלים בין אחזקת אקווריום מרינה לאקווריום ריף).
דגי אקווריום מים מלוחים – הכירו את הדיירים
לסיום, נזכיר את סוגי הדגים המתאימים למים מלוחים. אקווריום מרינה מתאים לסוגי דגים רבים יותר מאקווריום ריף.
אלה מגוון דגים צבעוניים ובעלי מראה ייחודי כמו דגי ליצן ("מוצאים את נמו"), אנג'לים הנחשבים לדגים טריטוריאלים ולכן מומלץ להכניס אחד מסוג זה לאקווריום, פרפרונים צבעוניים המזכירים במראם כנפי פרפרים, קרדינלים- דגים קטנים ונוחים לגידול, בלנים שאוהבים לשהות לבדם בתחתית האקווריום ועוד.