איך לגדל דגים ולשמור עליהם לאורך זמן?
Contents
מחפש לדעת איך לגדל דגים ? לא מעט משפחות מגיעות לרצון לגדל דגים כאשר הילד מתעקש על גידול חיה וההורים פחות בעניין. דגים הם פעמים רבות הפשרה כי הם נחשבים לבעלי החיים הנוחים ביותר לגידול.
עם זאת, יש לזכור כי דגים הם עדיין יצורים חיים, למרות היותם שקטים ותחומים בתוך אקווריום. יש לדאוג להם לתנאי חיים מתאימים על מנת שיוכלו לחיות לאורך זמן ולשגשג. איך מתחילים עם גידול דגים? מהם התנאים שנדרש לשמור עליהם?
להכנס לגידול דגים בהדרגה
לא מעט אנשים רוצים לגדל דגים בעקבות אקווריום עצום שראו אצל חברים או במקום ציבורי כלשהו.
עדיף להתחיל מהתחלה- להסתפק תחילה באקווריום בגודל בינוני ואפילו קטן, להתחיל בגידול של מספר מצומצם של דגים, רצוי הדגים הפשוטים יותר כמו דגי זהב שאינם זקוקים לחימום והם סתגלנים יחסית. כשאתם מחליטים אילו דגים לקנות, התייעצו עם המוכר בחנות אילו התאמות לעשות.
תעשו טוב עוד יותר אם אפילו תתחילו מדג אחד ותתקדמו לאט לאט. עדיף לחכות עם הוספת קישוטים לאקווריום. שימו בו בתור התחלה רק את הדברים החיוניים ביותר.
לתת לדגים להכנס לאקווריום בהדרגה
פרט נוסף שחשוב לזכור הוא שגם הדגים זקוקים להתאקלמות. אמנם באקווריום שבחנות הם שוחים בתוך מים וכך גם אצלכם באקווריום, אך מים נבדלים אלה מאלה בתכונותיהם- בחום, בחומציות ועוד.
כמו שנפרט עוד מעט חשוב לשמור על מים המתאימים בתכונותיהם לדגים, אך בכל מקרה הם זקוקים להתרגלות איטית מסביבה אחת לאחרת. שימו את השקית עם הדגים בתוך האקווריום כשהיא סגורה לפחות 20 דקות. לאחר מכן פתחו ושימו מדי פעם בשקית מעט מים מהאקווריום שלכם כך שהמים יתערבבו. גם זאת למשך מספר דקות. כך הדגים יתרגלו למי האקווריום שלכם והמעבר יהיה חלק עבורם.
לשמור על תנאים מתאימים באקווריום
תכונות מי האקווריום שלכם הם הקובעים קודם כל את איכות חייהם של הדגים במים. תכונות חשובות של המים הם החומציות שלהם, הקשיות שלהם (מהי כמות המינרלים כמו סידן למשל שישנה בהם) והטמפרטורה שלהם.
רוב דגי הנוי זקוקים לחום של 25-28 מעלות. על קשיות וחומציות מתאימה תשמרו באמצעות תכשירים הנמכרים בחנויות. תכשיר המפרק כלור הוא חשוב כי הדגים רגישים אליו מאוד והוא נמצא בריכוז לא נמוך במים בארץ. התאימו בין דגים הזקוקים לתנאים דומים.
לאוורר, לאוורר ולאוורר
חלק חשוב נוסף שיש להקפיד עליו הוא אספקה סדירה של חמצן. משאבת אוויר פשוטה תעשה את העבודה. ישנם גם אמצעים מתוחכמים יותר כמו "ראש סחרור" המותקן על הפילטר הפנימי או "מערכת טפטוף" המותקנת על גג האקווריום. אלה מבצעים סירקולציה טובה יותר במים וכך אספקת החמצן גבוהה יותר.
סינון המים- אסתטיקה לנו ואיכות חיים לדגים
פעולה נוספת שיש לעשות בקביעות היא סינון המים. הלכלוך הגס מסונן באמצעות הפילטר. לכלוך עדין יותר הנאסף כבוץ כדאי לנקות מדי פעם באמצעות שואב רפש. זה שואב את הבוץ והלכלוך העדין ומוציא אותו אל דלי שנניח מחוץ לאקווריום.
סינון נוסף וחשוב הוא של חומרים בלתי נראים אך רעילים שנוצרים במים כמו אמוניה. סינון זה נעשה בעזרת מערכת ביולוגית- בקטריות ההופכות את האמוניה לחומרים מזיקים פחות. החלפת 10% מהמים פעם בשבוע עוזרת לנו להפטר סופית מכל חומר מזיק. הקפידו על הטיפים האלה וכך תצליחו לדעת איך לגדל דגים ללא בעיות.