גידול דגים בסביבה מלאכותית
כדי לגדל סוגים רבים של דגים בסביבה מלאכותית : יש לבנות להם בית, לסדר בו צמחים בצורה נכונה ולצקת לתוכו מים. נשמע פשוט ? אך בעצם אין זה פשוט כלל.
האדם העמיק לחקור את הסביבה שהוא חי בה מעל פני האדמה ומתחת לפני המים.
עם שהוא שואף להבין את היחסים המורכבים שבין המון הצמחים ובעלי החיים פונה האדם יותר ויותר למקורות חקר נוספים. בעל האקווריום הביתי ומגדל הדגים מודעים זה מכבר לבעיות המורכבות של צפיפות דגים וזיהום מים.
אילו הם הדגי שחיים בשלום זה עם זה? כיצד מתגברים על אצת הירוקת? איך נתגבר על תמותת הדגים באקווריום? כיצד לגדל צמחייה חיה? איזה סוג של מזון ובאיזה כמות להאכיל? כיצד לשמור על צלילות המים? איזה מיכל כדאי לקנות? על אף כל הקשיים הללו תחביב גידול הדגים התפתח במהירות, הביקוש גדל להיצע בקנה מידה עולמי.
הטכנולוגיה המתקדמת, המגוון הרחב שקיים והאהבה ליופיו המדהים של הטבע- מביאים לכך שיותר ויותר מוסדות ומשרדים מאמצים את האקווריום כאביזר אסתטי המשלים את פירטי העיצוב ומשתלב בהם באופן מנצח.
"עולם הים" מומחים בתכנון, עיצוב והתקנת אקווריומים, מים מתוקים ומלוחים ובמתן ייעוץ מקצועי לכל הבעיות המתעוררות באקווריומים. אנו מספקים ייעוץ מקצועי בכל רחבי הארץ.
ייעוץ על מחלת הנקודות
וכעת קצת מן הייעוץ: מחלת הנקודות הלבנות מתפרצת באקווריום בעיקר בתקופה קרה של השנה. מזג האויר נעשה קר יותר מיום ליום.
דגי הנוי רגישים מאוד לשינויי תנאים ואם קליטת הדגים נעשית בצורה מהירה ולא נכונה אזי אין ספק כי יקבלו את מחלת הנקודות וימותו.
אבחון המחלה: על סנפירי הדגים ועל גופם מופיעות נקודות לבנות צפופות מאוד. מחלה זו דוגרת בדגים ועוברת במים, אם לא נטפל במחלה מבעוד מועד כל הדגים האחרים יידבקו במחלה וימותו. יחד עם זאת קל מאוד להיפטר מהנקודות הלבנות ע"י מתן תרופה נכונה ICK CURE .
קליטת הדגים צריכה להתבצע ע"י ערבוב של מים באופן הבא – קניתם דגים, הוסיפו לשקית של הדגים החדשים את אותה כמות מים מהאקווריום שלכם והניחו להם להתרגל למים שלכם ( כעת המים מעורבבים ) מהאקווריום הפרטי שלכם.
לאחר כ- 15 דקות ניתן לשחרר את הדגים החדשים לאקווריום הביתי.
כך תמנעו ממחלת הנקודות הלבנות ומהחלשתם של דגי הנוי.
אם תעשו כן תוכלו גם אתם ליהנות
מחזור החנקן באקווריום
איכות החיים של שוכני האקווריום ואורך חייהם נקבעים על פי איכות המים.
כדי לשמור על איכותם יש להקפיד על שמירת כמה כללים פשוטים.
במאמר זה נספק הסבר קצר על מחזור החנקן (סייקל)
מחזור החנקן – מחקה את התהליכים הטבעיים בהם החנקן משתנה (באקווריום תהליך זה חשוב ביותר מפני שהמערכת סגורה)
תהליך זה מתחלק לכמה שלבים:
נטרי פיקציה – שלב המערב חמצן בריאקציה, בעלי החיים ( דגים, חסרי חוליות) מפרישים במהלך חילוף החומרים חומר הנקרא אמוניה שמהווה את השלב המתחיל את מחזור החנקן מכיוון שהמערכת סגורה ריכוז האמוניה יעלה.
- אמוניה(NH3,NH4) קטלנית לבעלי חיים בריכוז של 0.1PPM בלבד!!
יש לשאוף לרמה אפסית של אמוניה על ידי פילטר ביולוגי מבוסס בעל מדיה איכותית המאכלסת בקטריות חיוביות המפרקות רעלים בהם האמוניה. הבקטריה הינה למעשה חיידקים מסוגים שונים אשר אחד מהם אחראי על חמצון האמוניה והפיכתו לחומר רעיל פחות הנקרא ניטריט (NO2) - הניטריטרעיל אך פחות האמוניה בעלי החיים סובלים רמות של 0.5-1PPM ניטריט (חסרי חוליות באקווריום ריף עד 0.05 PPM) יש לשאוף לרמה אפסית.
סוג בקטריה אחרת מחמצנת את הנטריט והופכת אותו לחומר רעיל אחר הנקרא ניטראט.• הניטראט חומר שאינו קטלני ברמות נמוכות אך מעל 80PPM הופך למסוכן לבעלי החיים
(באקווריום צמחיה הניטראט משמש כחלק מהדישון)
בשלב זה לא ניתן לחמצן את הניטראט וזהו השלב האחרון של תהליך החנקןהפתרונות לסילוק הניטראט ושאר רעלים הם: - החלפות מים שגרתיות בין 10-20% מכמות המים באקווריום בהתאם לאוכלוסיית האקווריום (מים מתוקים – אחת לחודש, מלוחים – אחת לחודשיים)
- הוספת בקטריות על בסיס קבוע (מומלץ שבועי)
- תהליך הפירוק יעיל יותר בטמפ' גבוהות של 27-30 מעלות
- ככל שהחומציות (PH) גבוהה יותר עד רמה של 9 – יעילות התהליך גבוהה יותר
- העדר חמצן מאט את התהליך לכן חשוב לדאוג לחמצון המים
- באקווריום מים מלוחים הפתרונות החשובים והיעילים ביותר הם פילטר רטוב יבש וסלעים חיים