כללים לטיפול באקווריום
אקווריום הקיר, ככל שהוא יפה ומרשים, בעל צבעים וצורות מיוחדות ורבות אשר לא נראות במבנים רגילים או אחרים בבית הממוצע, כך הוא צורך טיפול, אחזקה ותשומת לב. האקווריום הוא מבנה סטטי, מלא מים, אשר יש לו צרכים ודרישות משלו, שכאשר לא נעמוד בהן, ולא נעשה אותן, אנחנו נפגע באיכות המים, בבריאותם ובסופו של דבר בדגים שבתוכם. טיפול באקווריום תקופתי הוא דבר חשוב מאין כמותו, המים עומדים, האקווריום הוא לא בדיוק נחל זורם, וללא טיפול נכון ויחס נאות המים יהיו חולים והדגים ימותו.
כללים ואלמנטים חשובים לאחזקת אקווריום
אולי הדבר החשוב מכל כשזה נוגע לבניית אקווריומים הוא בריאות הדגים שבתוכם. לא משנה כנה נטרח ונשקיע באקווריום שלנו, אם יש דג חולה או גוסס באקווריום, הדרך למחלה אצל שאר הדגים קצרה. לכן אנחנו צריכים להשגיח על הדגים תמיד, כמה שיותר פעמים ובתדירות מספיק גבוהה שנדע שאנחנו לא מזניחים אותם ולא נותנים להם להירקב ולפגוע האחד בשני. לאקווריום מיוחד כמו אקווריום קיר יש דגשים משלו לעניין זה, שכן הגישה לדגים היא שונה, ולפעמים אנו נוטים לפספס דברים שהיו נראים בקלות יתרה באקווריום אחר. יש לשים לב, האם הדגים נראים כמו כל יום, האם משהו השתנה והאם הדגים שוחים או מתנהגים אחרת. האם יש פטריות כלשהן על הדגים, או אולי הדגים שלנו מוצאים עצמם שוחים קרוב מדי לדופן באופן מוזר? אם דג נמצא בחלק העליון של המים ומתחיל לנטות כלפי אחד הצדדים, זה סימן מאוד לא טוב, הדג צריך טיפול מידי, הוצאה מהאקווריום, ולעיתים החלפה מידית של המים. יש לשים לב לדברים האלה וליישם אותם מיד.
תחזוקה שוטפת של האקווריום:
שימו לב כי התחזוקה והאחזקה של האקווריומים היא חשובה וחשוב לעשות אותה באופן נכון. לכן תמיד עדיף להתייעץ עם איש מקצוע לפני שמתחילים. אך כמובן שהדברים החשובים כוללים ניקיון הרפש שמצטבר בתחתית האקווריום, תחלופה של חלק מהמים באופן שוטף, ניקוי האצות המצטברות והפילטרים כמובן, שכן הפילטר עושה את העבודה השחורה תרתי משמע, וחשוב לדאוג לו, אחרת יהפוך ללא רלוונטי מהר מאוד. בסופו של דבר, אקווריום נקי ומטופח הוא אחת התוספות הכי יפות שיכולות להיות לסלון שלך, והאפשרויות המוצעות כיום בבניית האקווריום הם חסרות תקדים. אך כשהאקווריום לא מטופח, לא מסודר או מוזנח, הוא נראה זוועה ואז אין דגים שאפשר להכניס אליו שישפרו את המראה הזה.